zondag 6 februari 2011

6 februari 2011 Drenthepad


6 februari 2011 bewolkte winderige dag, maar droog en dat is prettig. Met z'n 4'n op pad dit keer Menno, Henk, Gerrit (gast struner) en Luuk. Henk slim als hij is stelt voor om de route in omgekeerde richting te lopen. De route ligt tussen de parkeerplaats van het herinneringskamp in Hooghalen en het station van Beilen. Totaal 21,5 kilometer. Dus een auto achtergelaten in Hooghalen en met z'n 3en naar Beilen, waar Gerrit op ons staat te wachten met zijn hond.
GPS ingesteld en op pad. Het eerste stuk door Beilen een beetje saai, maar nadat we de A28 zijn overgestoken lopen we naar Brunsing. Klein dorp met grote boerderijen. Nog steeds lopen op asfalt, maar kort na Brunsing komen we bij de Brunsingerplassen. Mooi heide gebied met vennetjes en als de heide bloeit is het vast prachtig hier en druk. Vandaag niet, maar we genieten er wel van. Alleen de wind nog niet in de rug gehad tot nu toe. Dat duurt niet lang meer, want als we richting het Hijkerveld lopen is de wind pal in de rug. Klein stuk langs het Oranjekanaal en door naar het Hijkerveld. Probleem, honden niet toegestaan. Ook niet aangelijnd! Staat nog even als extra vermeld. Tja Gerrit vraagt zich of het tillen van de hond hier ook onder valt. Nou ja de hond aangelijnd gaan we verder het Hijkerveld over. Heel even zien we de groot grazers, maar verder is het rustig op het veld. Op een bankje nuttigen we een broodje en stellen vast dat het op een mooie zomerse dag het hier waarschijnlijk erg druk is.
Als we het Hijkerveld verlaten, gaan we richting Laaghalen. Mooie huizen staan hier maar alles ligt er verlaten bij. Tja iedereen zit met dit weer ook binnen waarschijnlijk. We steken de A28 over en komen uit in Hooghalen, dus alweer bijna aan het eind van de route. Koffie met appelgebak gehad op het Landgoed het Grote Zand. Nou ja de appeltaart scoort een 6. Maar goed de koffie en de warme choco smaakte goed. Het laatste stukje nog even en we zijn weer rond kaartjes 56 - 59 gelopen en met een goed gevoel.

De Limmerik
Grauw weer met veel wind op ons pad
Met de wind in de rug loopt het rap
bespaart blijft de regen
de zon komen we niet tegen
na de appeltaart en koffie waren we niet afgemat

Geen opmerkingen:

Een reactie posten