zondag 3 mei 2015

Broekstreker Stertocht

We hebben vandaag een deel van de Broekstreker Stertocht (versie 10) gelopen. Start in Ekehaar, dus een wandeling in de buurt dit keer. De route is georganiseerd door wandelgroep de Eekhof en de maximale afstand is 50 kilometer, maar we hebben 2 van de 4 lussen gelopen. Mooi op tijd weg en zoals bleek mooi voor de buien aan weer terug.
Ik heb Menno en Henk opgehaald om vervolgens door te rijden naar de startplaats. Het is lekker dichtbij want even na 9:00 waren we al onderweg. 4 x 12,50 kilometer was het maximaal maar wij hebben alleen de gele en oranje route met veel plezier gelopen. Bij de eerste lus liepen via de Koebroek, Nijlanderbroek langs de Klaassteen richting Rolde om vlak voor Rolde via de Nijlanderesch terug richting Nijlande. De zon scheen volop en we liepen door de velden, boswallen te genieten van de fluitende vogels. Heerlijk rustig werd van alles besproken en we realiseren dat we geluk hebben dat de zon nog schijnt, Maar we verbazen ons ook hoe mooi het is zo vlak bij huis. Mooie vergezichten afgewisseld met mooi bospaden en alles op nog geen steenworp afstand van Assen. Door een prachtig landelijk gebied door Eldersloo weer terug naar de start om de papier voor de tweede lus te halen. De eerste 12,5 kilometer waren voor we het wisten weer achter de rug.
De nieuwe route gekregen maar eerst een bakkie koffie scoren met een lekkere appelpunt erbij. Het oude gymzaaltje was voor vandaag omgetoverd tot de plaatselijke dorpscafé waar vooral de grijze hap was vertegenwoordigd. Mooi dat de oudjes nog zo lekker aan het wandelen zijn, mooi om te zien. We gaan op pad voor de tweede lus en langzaam betrekt de lucht en koelt het ook wat af. De route loopt in het begin door het stroomdal van het Amerdiepje. Kronkelend door de velden met hier en daar een boom. Mooi en in alle rust lopen in één van de uitlopers van de Drentsche Aa. De rust die er hangt is fantastisch haast te snijden. Haast fluisterend lopen we verder en genieten echt met volle teugen. Was de eerste lus, mooi deze is zowaar nog mooier. Ja Drenthe is echt de mooiste provincie van ons land. Waar tref je nog zoveel rust aan, ik zou het niet weten.
Bos wordt heidevelden waar de groot grazers het nodige onderhoud verricht aan het gebied. Via Ruimsloot en de bossen van het Westerscheveld van Rolde lopen we over onbekende paden en we spreken af dat we hier nog een keer gaan wandelen. Als we weer bij de finish zijn geven we ook complimenten over de route die is uitgezet. We hebben nog wel tijd voor een extra lus, maar de weersverwachting is niet best, de lucht is behoorlijk betrokken en het is goed zo. 25 kilometer gelopen met prachtig wandelweer is voortreffelijk gezelschap. Een mooie zondag besteding zomaar in mei, wat wil je nog meer. Onderweg terug naar Henk zijn optrekje begint het te sputteren en we drinken nog wat voordat ik Menno bij huis afzet.  Zaterdag loop ik met een oude kameraad de laatste dag van de Drentsche Hooglanden Vierdaagse. Vast ook mooi, vorig jaar wel, maar goed het gebied rondom Beilen is ook prachtig.






















































































































































































































































































zier gelopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten